Menu
EUR
Met trots presenteren wij jullie ons nieuw Merk!

Met trots presenteren wij jullie ons nieuw Merk!

Door: Zalda Ruitersport Reacties: 0

 

Handgemaakte luxe

 

Ruiters van over de  hele wereld waarderen het Italiaanse De Niro vakmanschap, de onberispelijke kwaliteit en de persoonlijke styling die De Niro Boot Co kenmerkt.

Deze Niro Boots worden door ervaren ambachtslieden vakkundig handgemaakt, in de stad Casarano in Zuid-Italië.

Aandacht voor detail, het gebruik van het fijnste leder, talent en intuïtie voor innovatie zijn al ruim dertig jaar kenmerkend voor het merk De Niro Co. Er zijn al vele populaire ontwerpen, maar deze boots kun je zelf personaliseren en er helemaal je eigen creatie van maken, iedere ruiter kan zijn eigen smaak uiten en een statement maken. 

 

Geschiedenis

 

De Niro Boot Co produceert al laarzen sinds 1981. Tot 1995 werden er vooral speciale modellen gemaakt voor grote merken zoals Prada en Gucci. Deze merken zijn door de jaren heen verplaatst naar het verre Oosten.

Ondertussen namen een aantal van de medewerkers fanatiek deel aan wedstrijden in de paardensport. Zij stelde voor om rijlaarzen te gaan ontwikkelen. Deze rijlaarzen bevielen zo goed, dat er een enorme vraag ontstond.

De laarzen ontwikkelden zich tot wat vandaag de dag echte ‘De Niro Boots’ zijn: Comfortabele topkwaliteit rijlaarzen in chique Italiaans design, vervaardigd door echte kunstenaars.

 

leder

 

Focus op techniek

De Niro Boots zijn ontwikkeld uit liefde en passie voor de paardensport. Het doel is om laarzen te maken die aan alle eisen voldoen van ruiters die een topprestatie moeten leveren. Om dit te bereiken is onderzoek gedaan naar het juiste leder, de juiste zolen en de juiste modellen. .Deze uitgebreide kennis in combinatie met onbetwist vakmanschap maken iedere De Niro Boot een rijlaars van Italiaanse top klasse.

De Niro rijlaarzen worden van alleen natuurlijke materialen gemaakt met de hoogste kwaliteit. Het gebruik van deze materialen zorgt niet alleen voor consistentie en kracht, maar ook een optimaal comfort voor iedere ruiter.

 

Techniek

De WRAT behandeling (Water Resistant Advanced Treatment) die gehanteerd wordt bij De Niro Boot Co houdt in dat gebruik wordt gemaakt van hydrofobe materialen die tijdens het looien van het leder aan de lederstructuur worden gebonden, om zo een beschermende barrière te vormen. De Niro Boot gebruikt deze geavanceerde WRAT behandeling niet alleen voor het leder van de laars, maar ook voor de lederen binnenzool. Deze behandeling zorgt ervoor dat zweet in de vorm van water naar de buitenkant van de laars wordt doorgegeven. Het gevolg is dat de benen en voeten van de ruiter hygiënisch en droog blijven.

 

 

wrat

 

Onderhoud

 

Hoe vaak een laars onderhouden moet worden is voor iedereen anders. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals: hoe vaak je rijdt, intensiviteit van het rijden en de conditie van de rijbaan. Rijd je bijvoorbeeld 1 keer per week, dan is een enkele keer per maand schoonmaken met cleaner en behandelen met cream ruim voldoende. Rijd je 4 tot 5 keer per week, dan is ongeveer eens per week poetsen voldoende. Rijd je veel in de modder of in een erg vochtige omgeving, dan is het verstandig om iedere keer na het rijden de rijlaarzen schoon te maken met een doek of zachte borstel.

De Niro biedt verschillende opties aan voor de keuze van een ledersoort. Elke ledersoort dient anders onderhouden te worden. Gelukkig heeft De Niro Boot een oplossing gevonden om het de klant zo gemakkelijk mogelijk te maken: de De Niro Boot care set.

Deze bootcare set bestaat uit een cleaner, een cream en twee sponsjes. De cleaner is een grondige reiniger voor alle typen rijlaarzen. Het verwijdert gemakkelijk vuil van je laarzen zoals bijvoorbeeld het zweet van je paard en overig vuil.

De cream is een voedend onderhoudsmiddel die speciaal is ontwikkeld voor optimaal onderhoud van rijlaarzen. De cream geeft je rijlaarzen daarnaast een mooie glans en beschermt het leder tegen vocht. Samen met de twee sponsjes zitten de cleaner en de cream in een handige opberg box. Om de laarzen extra te laten glanzen en goed op kleur te brengen, gebruik je laarzenpoets in de kleur van jouw laarzen.

Maak wanneer je de rijlaarzen gaat onderhouden allereerst de laarzen schoon met een zachte borstel of lichtvochtige doek. Gebruik vervolgens (met behulp van een sponsje) de cleaner, om de rijlaarzen te reinigen. Behandel tenslotte de rijlaarzen met de cream om het leer te voeden en laat dit goed intrekken. Na het intrekken kan je de rijlaarzen nog oppoetsen met schoenpoets in de kleur van de laars. Gebruik hiervoor een schone, zachte borstel of een glansspons.

 

onderhoud

 

Je eigen unieke rijlaarzen zelf samenstellen met oneindig veel opties?

 

Laarzen kunnen volledig naar wens worden ontworpen. De verschillende opties voor ieder deel van de rijlaars zijn hieronder weergegeven. Standaard modellen kunnen met deze opties worden geproduceerd.

 

 

samenstellen

 

Voet

Het model van de voet bepaalt bij De Niro het totale model van de laars, en daarmee dus ook de plaats van de rits. Voor ieder model zijn uiteraard verschillende kleuren, ledertypen, details en opties mogelijk. Het gaat bij het kiezen van het model van de voet dus ook enkel om de vormgeving van het model.

 

Teenkap

Hieronder worden verschillende opties voor de teenkap weergegeven. De kleur van het leder, de piping of de details is hierbij aanpasbaar. Het gaat bij het kiezen van de teenkap dan ook enkel om de vorm.

 

Zool

Bij het kiezen van de zool zijn er verschillende opties: een gestikte Vibram zool in lichtbruin, donkerbruin of zwart, een gelijmde zool in zwart, of een ride & fly zool. Deze opties worden hieronder weergegeven.

 

Top

Hieronder worden een groot aantal verschillende tops getoond. Deze afbeeldingen laten de verschillende vormen en ontwerpen zien die mogelijk zijn voor de top van de laars. Het gaat hierbij dus enkel om de vorm van de top. Deze tops zijn verkrijgbaar in verschillende ledertypen en kleuren, en met verschillende versieringen.

 

Top versieringen

Hieronder worden een groot aantal van de versiering-opties getoond die mogelijk zijn op de top van de laars. Met deze perforaties, studs, swarovski steentjes en andere versieringen kan iedere top (ongeacht de vorm) worden versierd. Het gaat in onderstaande afbeelding dus om de versiering, en niet persé om de vorm van de top waarop deze worden getoond.

 

Side-strap

De side-strap is het stukje leder deze dat op de buitenkant van de boog bovenaan de laars kan worden geplaatst. Deze side-strap kan worden gemaakt in verschillende ledertypen, en met verschillende versieringen die hieronder worden getoond.

 

Extra opties

Naast alle opties die hierboven zijn weergegeven, zijn een aantal extra opties mogelijk. Deze extra opties kunnen bij verschillende delen van de laars worden toegevoegd.

 

Ben je niewsgierig geworden naar dit fantastische mooie merk? Kom dan gauw een kijkje nemen in de winkel en bespreek de mogelijkheden van de De Niro Rijlaarzen!

 

 

 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »