Menu
EUR
Verharen en de bijbehorende producten!

Verharen en de bijbehorende producten!

Door: Zalda Ruitersport Reacties: 0

Bij Zalda Ruitersport en Zalda Online vind je alle producten voor het verzorgen en het verharen van de vacht van je paard! Lees deze Blog en bekijk de producten….

Na het trotseren van een paar stormen staat de lente (gelukkig) weer bijna voor de deur. De eerste veulentjes zijn al geboren, de dagen worden weer langer en in deze periode start het verharen ook weer! Na het verharen hebben de paarden allemaal weer een mooie dunne gladde vacht waar iedere paardenliefhebber van geniet. In deze blog vertellen we alles over het verharen. Wanneer begint het verharen nu eigenlijk? Begint het wanneer het warmer wordt? Of als de dagen langer en lichter worden? Wat kunnen we doen dat het verharingsproces voorspoedig verloopt? En welke producten zijn het beste om te gebruiken?

 

Het verharen begint als de dagen langer en lichter worden, dit komt doordat de hersenen van het paard dan hormonen aanmaakt dat het verhaarproces in gang zet. Het echte verharen duurt bij een gezond paard, dat goed gevoerd wordt en goede poetsbeurten krijgt meestal rond de 2 weken. Het is de bedoeling dat een paard gewisseld heeft met zijn vacht voordat het warmer wordt. Wanneer het paard met zijn gezondheid kwakkelt kun je dat meestal ook goed terugzien in zijn vacht en kun je

tijdens de periode van verharen ook zien dat het paard niet goed uit zijn wintervacht komt. Voeding heeft een hele grote invloed op het verharingsproces van het paard vooral de mineralen koper, zink en mangaan zijn belangrijk. Krijgt je paard alleen ruwvoer dan is het belangrijk om het goed in te gaten houden dat je eventueel mineralen- en sporensupplementen moet bijgeven omdat dit niet zoveel in hooi zit. Vaak denkt men door lijnzaadolie te geven dat de lijnzaadolie het verharingsproces versnelt, maar helaas is dat niet zo. Lijnzaadolie of andere plantaardige oliën zorgt voor talgproductie, hierdoor krijgt de vacht een mooie glans maar verhaard helaas niet sneller.

 

Om je paard te helpen tijdens het verharen kun je het paard het beste een extra poetsbeurt geven. Door de vacht van het paard te poetsen masseer je de huid, hierdoor loopt de doorbloeding beter en laat de vacht sneller los. Een poetsbeurt zorgt er natuurlijk ook voor dat de losse haren worden verwijderd. Om de losse haren het beste te verwijderen kun je gebruik maken van verschillende borstels. Er zijn verschillende soorten borstels die jou en je paard een handje kunnen helpen in deze rui periode, onze favoriete borstels met de beste feedback hebben we op een rij gezet:

 

Poetshandschoen LeMieux Hands on Gloves

Deze poetshandschoen is voorzien van rubberen noppen op de vingers en palmen waardoor het gemakkelijk is om de haren of vuil in de vacht van het paard los te masseren. Door deze rubberen noppen krijgt het paard ook direct een massage. Deze massage zorgt ervoor dat de bloedcirculatie beter verloopt waardoor het paard ook weer sneller en makkelijker haren loslaat. Bovendien kun je de Hand on Gloves gebruiken bij het wassen van het paard. Met deze handschoen masseer je makkelijk de shampoo in de vacht van het paard en masseer je de losse haren uit de vacht.

https://www.zalda.nl/handson-gloves-m.html 

 

De Imperial Riding Curry comb Go Left & de Imperial Riding roskam Go Right

Deze rosborstels behoren in de voorjaarscollectie van Imperial riding en hebben een speels design. Iedereen kent de rosborstel en zal de borstel vast wel in zijn of haar poetskoffer hebben. Deze borstel is misschien de meest bekende en vertrouwde borstel en levert dan ook uitstekend werk. Een paar rondjes masseren over de vacht van het paard en de haren en het vuil laten gemakkelijk los. Wat een voordeel aan de rosborstel is dat de haren voornamelijk in de borstel blijven zitten, hierdoor krijg je niet het effect dat de haren overal heen waaien of op andere plekken terechtkomen. Je kunt de haren makkelijk uit de borstel halen en op een hoopje leggen of in een container. Minder rotzooi en veegwerk dus!

https://www.zalda.nl/curry-comb-go-right.html

https://www.zalda.nl/curry-comb-go-left.html

 

De borstelblok

De naam zegt het al, met deze blok ‘’borstel’’ je de losse haren van het paard uit de vacht. Deze blok is erg makkelijk in gebruik. Door de borstelblok over de vacht van het paard te ‘’vegen’’ neem je een groot aantal losse haren uit de vacht. De haren blijven niet hangen aan de blok en vormen zich samen tot een bosje haar die je makkelijk van het paard af haalt, ook hierbij heb je weinig tot geen losse haren die rondzwerven.

https://www.zalda.nl/premiere-poetsblok.html

 

De furminator

Deze kam is een hele goede uitkomst om in één keer een hele hoop losse haren uit de vacht van het paard te verwijderen. De furminator zorgt ervoor dat alle losse haren maar ook de losse haren in de onder vacht loslaten. Daarbij zijn deze borstels erop getest dat ze tijdens een poetsbeurt de huid en vastzittende haren van het paard niet beschadigen of lostrekken. Deze borstel is dus ideaal voor mensen die snel en gemakkelijk af willen zijn van een ontharingsbeurt.

https://www.zalda.nl/hb-furminator.html

https://www.zalda.nl/imperial-riding-verzorgingsborstel-hairmaster.html

 

Magic brush

Deze borstel is Multifunctioneel, de Magic brush masseert, en verwijdert vuil en losse haren in de vacht van het paard. Het voordeel aan deze borstel is dat je hiermee ook de gevoelige plekken van het paard kan borstelen. Daarbij kan de Magic brush ook gebruikt worden om de haren op het zadeldek of deken te verwijderen of om je stallaarzen schoon te maken. Ideaal voor dagelijks gebruik!

https://www.zalda.nl/magic-brush-soft.html

 

Voor de paarden die meer moeite hebben met verharen doordat zij een mindere weerstand hebben of al ouder zijn wordt er aangeraden om een voedingssupplement bij te voeren. Een product dat hier uitstekend geschikt voor is, is de NAF opkikker. De NAF opkikker bevat namelijk een hoge kwaliteit vitaminen, mineralen en sporenelementen die er voor zorgen dat de verharing van paarden goed verloopt. Dit voedingssupplement kun je geven als kuur maar ook als onderhoudsdosis, het zorgt namelijk niet alleen voor een goede vitaliteit van het paard maar ook voor goede ondersteuning van de darmen.

https://www.zalda.nl/opkikker-700gr.html

https://www.zalda.nl/opkikker-14kg.html

 

Bij andere vragen over de rui periode of bij vragen over één van onze producten kun je altijd contact met ons opnemen of onze winkel bezoeken


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »