Menu
EUR
Verzorgingsproducten van Equi Protecta

Verzorgingsproducten van Equi Protecta

Door: Zalda Ruitersport Reacties: 0

Over de producten van Equi Protecta 

Equi Protecta is een Nederlands merk dat bekend is om zijn paardenverzorgingsproducten. Het team van Equi Protecta werkt vanuit het Waddengebied, hier wordt een groot deel van de ingrediënten ook vandaan gehaald. Alle producten zijn van natuurlijke oorsprong en bevatten geen conserveringsmiddelen of kunstmatige kleur- en geurstoffen. Equi Protecta producten zijn gegarandeerd dopingvrij.

 

Coolingspray FRIGIDUS 

De wedstrijden zijn weer aangebroken en dat betekend ook direct dat er consequenter getraind wordt, door de zwaardere training zal het paard zijn spieren meer belasten. De coolingspray ‘’FRIGIDUS’’ van Equi Protecta helpt de spieren en pezen van het paard om na de training te verkoelen. Schud de coolingspray voor het gebruik, spray de coolingspray daarna op het gewenste gebied. Het product hoeft niet te worden uitgewreven of uitgespoeld. Mocht het paard behoefte hebben aan een mildere koeling kan het product worden gemengd met water, dit kun je naar eigen wensen aanpassen. 

LET OP : Dit product is geen oplossing voor geblesseerde spieren en pezen! 

https://www.zalda.nl/equi-protecta-coolingspray-frigidus.html

 

Hygi- Dry

Deze spray is een desinfecterende spray voor het reinigen zonder water. De spray is te gebruiken op handen maar ook voor schoeisel of caps. De spray kan worden gebruikt wanneer je onderweg bent of als je in contact bent gekomen met zieke dieren. Was je handen zonder dat je water nodig hebt met deze spray, handig in gebruik op concours of wedstrijden. 

 

hygidry-blog

 

Paardenzalf 

De paardenzalf van Equi Protecta is een echte wonderzalf, de zalf kan door de verschillende ingrediënten voor verschillende doeleinden worden ingezet. Deze paardenzalf is uitermate geschikt voor het verzorgen van wondjes, sneetjes, ruwe en schrale huid. Deze zalf bevordert het genezingsproces van de aangetaste huid en zorgt de zalf dat de huid elastisch blijft. Dit product kan ook gebruikt worden voor de mondhoeken van het paard zacht en elastisch te houden.  

Breng een dunne laag zalf aan op de gewenste plek en smeer de zalf geleidelijk uit. Herhaal dit indien nodig is dagelijks totdat de plek volledig hersteld is. 

 

paardenzalf

 

Mokgel 

Deze mokgel van Equi Protecta is hooggewaardeerd doordat de gel makkelijker bij de huid komt in tegenstelling tot een zalf. Een zalf is vaak erg dik en blijft daardoor plakken op de haren en komt niet doeltreffend aan op de huid. Deze mokgel komt wel doeltreffend aan op de huid en verzacht de korsten van de ontstekingen, ontsmet de huid en helpt bij een spoedig herstel van de huid van het paard. 

Voordat je de mokgel aanbrengt moet je de plek goed schoonmaken met paardenshampoo, dep de korsten goed maar voorzichtig droog en breng de mokgel aan op de korsten en de huid rondom. Gebruik de mokgel dagelijks totdat de mok over is. 

 

mokgel

 

Hoevenspray

Een welgekend probleem in de zomer zijn droge en/of brokkelende hoeven. Deze hoevenspray van Equi Protecta voorkomt dat de hoeven uitdrogen en uiteindelijk gaan afbrokkelen. De hoevenspray houdt de hoeven van het paard elastisch en verhelpt kneuzingen en zweren in de hoeven. Door de tea tree in de hoevenspray  is de spray ook antibacterieel. Bij het gebruik van de hoevenspray heb je geen kwast nodig. Maak de hoeven schoon met water en spray daarna de hoeven in met de Hoevenspray van Equi Protecta. Voor het behouden van elastische hoeven kun je de hoevenspray 2x per week aanbrengen. 

 

hoevenspray

 

Paardendeodorant 

Deze 100% natuurlijke paardendeodorant maskeert de zweet geur van het paard waardoor het paard minder last zal hebben van vliegen. De spray heeft een sterke geur en is een bewezen goed werkend product dat niet in grote hoeveelheden gebruikt hoeft te worden. Schud de deodorant voor gebruik en spray de deodorant op de plekken waar het paard transpireert. De paardendeodorant is transparant en blijft goed zitten, zelfs als het paard transpireert. 

 

paardendeo

 

Paardenlotion 

De paardenlotion van Equi Protecta verkoelt en verzacht de geïrriteerde huid van het paard. De huid van het paard kan door verschillende manieren geïrriteerd raken, denk aan een insectenbeet of aan zomereczeem. De ingrediënten van de paardenlotion stimuleert het herstellend vermogen van de huid. Een van de ingrediënten is tea tree, dit ingrediënt werkt ontsmettend en weert de kleine mugjes die zomereczeem veroorzaken. Gebruik de paardenlotion wanneer de huid van het paard geïrriteerd is of wanneer de huid droog is en huidschilfertjes loslaat. Schud de paardenlotion voor gebruik en spray de paardenlotion op de gewenste plek totdat de jeukende of geïrriteerde huid is verdwenen. Bij een paard dat last heeft van zomereczeem kun je de paardenlotion langer gebruiken om te zorgen dat de huid rustig blijft.

https://www.zalda.nl/paardenlotion.html

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »