Wedstrijd klaar!

Nu de paardrijwedstrijden weer van start zijn gegaan is het wel weer belangrijk dat jij en je paard goed verzorgd uitzien. Zalda Ruitersport helpt je graag bij het uitzoeken van de geschikte producten om jou en je paard op zijn best uit te laten zien. Wij hebben namelijk een uitgebreid assortiment aan wedstrijd- en verzorgingsartikelen. In dit blog helpen we je met het maken van een goed begin aan de wedstrijden, we geven tips hoe jij je paard het beste kunt wassen, knotten en extra kan laten shinen in de ring.

 

yardena-wedstrijd

 

Wassen 

Om je paard op te frissen en al het vuil weg te krijgen kun je het paard het beste wassen. Was je paard niet op de wedstrijddag zelf maar en dag van te voren. Dit scheelt tijd en hierdoor heeft je paard genoeg tijd om op te drogen. Mocht je vaak op wedstrijd gaan is het wassen van je paard niet altijd nodig. Te vaak je paard wassen is niet goed voor de huid van het paard, vraag jezelf af of het nodig is en was anders alleen de staart, manen en hoeven. 

Poets het paard van tevoren schoon, krab de hoeven en kam de manen en de staart uit voordat je begint met het wassen van het paard. 

Wanneer je begint met het wassen van het paard begin je met een zachte straal lauw warm water op de benen van het paard. Werk langzaam naar boven tot het paard overal buiten het hoofd nat is. Zeep het paard in met paardenshampoo. Er bestaan verschillende paardenshampoo ’s, welke jij en je paard het fijnste vinden moet je uittesten. Was het hoofd van het paard met een grote en kleine spons. Zeep ook de manen en de staart van het paard in of spoel de staart en manen alleen uit met water. De buitenkant van de hoeven van het paard kun je schoon schrobben met een harde borstel, de binnenkant spoel je af met water. Nadat het paard ingezeept is spoel je grondig de shampoo uit de vacht. Schraap de vacht droog met een zweetmes en wrijf de benen van het paard droog met een schone handdoek. 

 

Terwijl de staart van het paard nog nat is kun je de staart insprayen met anti-klit spray, omdat de staart nog nat is trekt de anti-klit spray goed in. Doe dit niet bij de manen want dan worden de manen glad en blijven de knotjes niet zitten. Laat de staart en manen drogen voordat je ze uitkamt. 

 

Artikelen die je nodig hebt voor het wassen en het verzorgen van je paard zijn verkrijgbaar in allerlei merken zoals:

ANKY

LOGO ANKY

NAF

LOGO NAF

CARR & DAY & MARTIN.

CDM

COWBOY MAGIC

COWBOYMAGIC

Knotten 

Het knotten van de manen kun je het beste een dag na het wassen doen. Kam de manen goed door, je kunt de manen eventueel vochtig maken na het kammen voor een nog beter resultaat. Verdeel de manen met een kammetje in gelijke stukken en bindt deze stukken vast met een elastiekje. Vlecht de stukken manen zo strak mogelijk in. Rol de vlechtjes op en zet deze vast met een elastiek of naald en draad. Pluis de staart uit en kam de staart daarna door met een manen borstel, je kunt de staart vlechten en eventueel in een staartzak doen zodat de staart schoon blijft tijdens het transport naar de wedstrijdlocatie. 

Artikelen die je hiervoor nodig hebt : 

braid

Finishing touch 

Als finishing touch kun je het paard insprayen met glansspray, als je echt wilt shinen kun je je paard ook insprayen met glitterspray. Vergeet niet om de hoeven te lakken. Deze laatste punten kun je op de wedstrijd locatie doen om het resultaat optimaal te houden. Hieronder kun je de producten die je hiervoor nodig hebt bekijken :

 

Glansspray en glitterspray 

  • Effol SuperStar-Shine 750ml

https://www.zalda.nl/effol-superstar-shine-750ml.html

  • NAF Shiny vachtspray 750ml 

https://www.zalda.nl/shiny-750-ml.html

  • Car & Day & Martin Dream coat 1L

https://www.zalda.nl/carr-day-martin-dream-coat-1l.html

  • Cowboy Magic super bodyshine 946ml spray 

https://www.zalda.nl/super-bodyshine-946ml-spray.html

  • Cowboy Magic super bodyshine 473ml spray 

https://www.zalda.nl/super-bodyshine-946ml-spray.html

  • Leovet Care & Colour Power Striegel 550ml 

https://www.zalda.nl/leovet-power-striegl-detangler-walnoot-550ml.htmlVoor een nog beter glans kun je wat olie rondom de neusgaten de ogen smeren. Deze NAF oil it well geeft een uitstekend resultaat en is onder onze klanten hooggewaardeerd. 

  • NAF oil it well 

https://www.zalda.nl/oil-it-well-500ml.html

Hoeflak 

  • NAF paint it clear lak 250ml 

https://www.zalda.nl/paint-it-clear-250-ml.html

 

Wedstrijdkleding 

Als ruiter of amazone moet je wedstrijdtenue aan een aantal eisen voldoen, een dressuurjasje, een overhemd met lange of korte mouwen, een witte, beige of gele rijbroek zijn verplicht. Zalda Ruitersport heeft een groot assortiment aan wedstrijdkleding en heeft verschillende top merken in het assortiment zo blijf je altijd up to date met de nieuwste collecties. Zo kan ook jij stralen in de wedstrijd ring.

 

montar-birdy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom gerust langs bij Zalda Ruitersport, en bekijk ons groot aanbod in wedstrijdkleding en wedstrijd accessoires zodat jij ook straalt bij iedere wedstrijd!

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »