Menu
EUR
Vitalbix the natural way to feed

Vitalbix the natural way to feed

Door: Zalda Ruitersport Reacties: 0

Kies voor een nieuwe generatie paardenvoeding...

Gezonde paardenvoeding met hoogwaardige kwaliteit. Hou je paard fit en gezond door hem te voeren op een manier die past bij zijn natuurlijke eetgedrag. 

In de natuur is een paard het grootste gedeelte van zijn tijd bezig met het eten van allerlei soorten grassen, kruiden en takjes. De spijsvertering van je paard is ontworpen om 24 uur per dag kleine hoeveelheden vezelrijk voedsel te verwerken. Gezondheidsproblemen, zoals spijsverterings-en stofwisselingsproblemen, maar ook gedragsproblemen kunnen mede worden veroorzaakt door een onnatuurlijke manier van voeren. 

Krijgt jouw paard te weinig ruwvoer of belast je hem met teveel krachtvoer dan heeft jouw paard een hoger risico op verteringsproblemen zoals maagzweren en koliek. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw paard nooit langer dan 4-6 uur zonder ruwvoer staat en dat je niet teveel krachtvoer met een hoog zetmeel- en suikergehalte bij voert.

Wat is een gezond rantsoen?

Een rantsoen met voldoende vezels, niet teveel zetmeel en suiker, een uitgebalanceerd gehalte vitaminen en mineralen en een energiewaarde die is afgestemd op de energiebehoefte van het paard.

Complete voeding – de basis voor een fit & gezond paard

 

Vitalbix Daily Complete Timothy

Vitalbix Daily Complete Timothy is een complete balancer van hoogwaardige kwaliteit vol essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, vetzuren & aminozuren. Deze balancer bevat diverse grassen waaronder Timothee gras en is vrij van luzerne.

Vitalbix Daily Complete Timothy bevat geen granen & geen toegevoegde suikers en heeft daardoor een zeer laag zetmeel- en suikergehalte (3% en 3%). De brokjes hebben een lage caloriewaarde, vergelijkbaar met hooi. Hierdoor is Vitalbix Daily Complete Timothy een gezonde keuze voor paarden met overgewicht en paarden die behoefte hebben aan een rantsoen met een laag zetmeel- en suikergehalte.

Gebruik Vitalbix Daily Complete Timothy als complete aanvulling op het ruwvoer of combineer met Vitalbix Active+ vezelrijke sportmuesli voor extra energie.

Uitgebalanceerd gehalte vitaminen & mineralen Uitgebalanceerd gehalte vitaminen & mineralen
Extra aminozuren ter ondersteuning van de weerstand & een goede spieropbouw Extra aminozuren ter ondersteuning van de weerstand & een goede spieropbouw
Bevat 10% lijnzaad - bron van omega-3 vetzuren Bevat 10% lijnzaad - bron van omega-3 vetzuren
Ondersteunt een gezonde darmflora Ondersteunt een gezonde darmflora
Zeer laag in zetmeel (3%) & suiker (3%) - bevat GEEN toegevoegde suikers Zeer laag in zetmeel (3%) & suiker (3%) - bevat GEEN toegevoegde suikers

 

Vitalbix Daily Complete

Met Vitalbix Daily Complete voorzie jij jouw paard in alle benodigde vitaminen, mineralen en aminozuren die hij nodig heeft als aanvulling op het ruwvoer! Deze zeer complete balancer van hoogwaardige kwaliteit is verkrijgbaar in 2 varianten, Original op basis van luzerne en Timothy op basis van timothee gras.

Vitalbix Daily Complete bevat geen granen & geen toegevoegde suikers en heeft daardoor een zeer laag zetmeel- en suikergehalte (2,7% en 3,0%). De brokjes hebben een lage caloriewaarde, vergelijkbaar met hooi. Hierdoor is Vitalbix Daily Complete een gezonde keuze voor paarden met overgewicht en paarden die behoefte hebben aan een rantsoen met een laag zetmeel- en suikergehalte.

Gebruik Vitalbix Daily Complete als complete aanvulling op het ruwvoer of combineer met Vitalbix Active+ vezelrijke sportmuesli voor extra energie.

Uitgebalanceerd gehalte vitaminen & mineralen Uitgebalanceerd gehalte vitaminen & mineralen
Extra aminozuren ter ondersteuning van de weerstand & een goede spieropbouw Extra aminozuren ter ondersteuning van de weerstand & een goede spieropbouw
Bevat 10% lijnzaad - bron van omega-3 vetzuren Bevat 10% lijnzaad - bron van omega-3 vetzuren
Ondersteunt een gezonde darmflora Ondersteunt een gezonde darmflora
Zeer laag in zetmeel (3%) & suiker (3%) - bevat GEEN toegevoegde suikers Zeer laag in zetmeel (3%) & suiker (3%) - bevat GEEN toegevoegde suikers

 

Vitalbix Active+

Vitalbix Active+ is een hoogwaardige, vezelrijke sportmuesli met een hoog aandeel vitaminen & mineralen en extra aminozuren ter ondersteuning van de spieren. Vitalbix Active+ bevat geen toegevoegde suikers en geen (hele) granen en is laag in zetmeel & suiker. Het geeft je paard  extra power geeft in de vorm van beheersbare energie uit vezels (22%) en vetten (8,5%) waardoor je paard langdurig kan presteren met een fijne energie!

Vitalbix Active+ is optimaal verteerbaar, ondersteunt een gezonde maag-darmflora en is een gezonde keuze voor paarden die behoefte hebben aan een laag zetmeel- en suikerrantsoen.

Dankzij het hoge aandeel vitaminen & mineralen kun je van Vitalbix Active+ ca. 30% minder voeren dan van reguliere sportmuesli.

Geeft beheersbare energie (non-heating) Geeft beheersbare energie (non-heating)
Ondersteunt een gezonde maagfunctie Ondersteunt een gezonde maagfunctie
Inclusief Vitalbix Daily Complete vitaminen- en mineralen balancer Inclusief Vitalbix Daily Complete vitaminen- en mineralen balancer
Rijk aan aminozuren ter ondersteuning van de spieren Rijk aan aminozuren ter ondersteuning van de spieren
Rijk aan vezels- laag in zetmeel (8%) & suiker (3%) Rijk aan vezels- laag in zetmeel (8%) & suiker (3%)

 

Vitalbix Breed & Grow

Vitalbix Breed & Grow is een unieke, vezelrijke muesli samengesteld volgens de laatste inzichten op het gebied van voeding voor drachtige merries, veulens, jonge paarden (t/m 3 jaar) en dekhengsten. Breed & Grow is rijk aan vezels, laag in zetmeel & suiker en bevat een uitgebalanceerd gehalte goed opneembare vitaminen, mineralen en sporenelementen. Breed & Grow levert gezonde energie uit vezels en vetten, ondersteunt een gezonde maag-darmfunctie en houdt drachtige en lacterende merries in goede conditie. Vitalbix Breed & Grow ondersteunt een gezonde groei van het veulen en de ontwikkeling van sterke botten, pezen en gewrichten.

Vitalbix Breed & Grow is een geconcentreerd en compleet voer met een hoge dosering vitaminen en mineralen. Hierdoor kun je er ca. 30% minder van voeren dan van reguliere voeders.

Met goed opneembare vitaminen & mineralen Met goed opneembare vitaminen & mineralen
Voor de ontwikkeling van sterke botten, pezen en gewrichten Voor de ontwikkeling van sterke botten, pezen en gewrichten
Ondersteunt een gezonde maag-darmfunctie Ondersteunt een gezonde maag-darmfunctie
Ondersteunt een gezonde melkgift Ondersteunt een gezonde melkgift
Rijk aan vezels- laag in zetmeel (8%) & suiker (3%) Rijk aan vezels- laag in zetmeel (8%) & suiker (3%)

Aanvullende voeding – voor extra ondersteuning

Vitalbix NutriMash
Vitalbix NutriMash is een vezelrijke, graanvrije slobber met laag zetmeel- en suikergehalte en een hoog aandeel prebiotische vezels ter ondersteuning van een gezonde darmflora. Een gezond alternatief voor graanrijke slobber. Bevat extra B-vitaminen en geeft langzaam vrijkomende energie. Een waardevolle aanvulling op het rantsoen van sportpaarden, oudere paarden en paarden met ondergewicht. Bevat een gezonde mix van brandnetel, venkelzaad & kamille.

  • Hoog aandeel prebiotische vezels
  • Met extra B-vitaminen
  • Met brandnetel, venkel & kamille
  • Laag in zetmeel & suiker
  • Ideaal voor sportpaarden, oudere paarden en paarden met ondergewicht
  • Handig om supplementen doorheen te mengen
  • Kan het gehele jaar door gevoerd worden

 

Vitalbix Fiber-Mix
Vitalbix Fiber-Mix is een unieke ruwvoermix van gezonde grassen met een laag suikergehalte en timothee structuurbrok, aangevuld met 3% lijnzaadolie.

Vitalbix Fiber-Mix is optimaal verteerbaar, stimuleert de speekselproductie en een ondersteunt een gezonde spijsvertering. Meng Vitalbix Fiber-Mix door de andere Vitalbix producten om het kauwen te stimuleren. Vul het ruwvoer aan met Vitalbix Fiber-Mix bij paarden die iets extra’s kunnen gebruiken, of vervang het ruwvoer gedeeltelijk door Vitalbix Fiber-Mix.

Door de zachte en kortere structuur is Vitalbix Fiber-Mix ook goed verteerbaar voor paarden met een slechter gebit. Vitalbix Fiber-Mix bevat geen toegevoegde vitaminen & mineralen en geen luzerne.

 

Vitalbix Pure Lucerne+
Vitalbix Pure Lucerne+ is een pure luzerne van hoogwaardige kwaliteit met 3% lijnzaadolie, zonder melasse of andere toevoegingen. Het bevat zowel de grovere luzerne stengels als het fijnere voedingsrijke luzerne blad. Vitalbix Pure Lucerne+ stimuleert het kauwen en de speekselproductie en ondersteunt een gezonde spijsvertering.

Vitalbix Pure Lucerne+ bevat een relatief hoog eiwitgehalte met hoogwaardige aminozuren die goed door het lichaam worden opgenomen. Deze aminozuren zijn essentieel voor vele processen in het lichaam en zijn onder andere belangrijk voor de opbouw en het behoud van spiermassa, een goede weerstand, een gezonde huid en sterke hoeven.

 

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E
Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E bevat ca. 58% gezonde omega-3 vetzuren. Dankzij het hoge aandeel omega-3 vetzuren brengt de olie de omega verhouding in het rantsoen in balans. Omega-3 vetzuren staan bekend om hun ontstekingsremmende werking en ondersteunen de algehele gezondheid. De olie zorgt ervoor dat de natuurlijke vitamine E optimaal door het lichaam wordt opgenomen. De vitamine E zorgt ervoor dat de kwaliteit van de lijnzaadolie optimaal behouden blijft. Een perfecte combinatie dus…

 

Proefverpakking 

Proefverpakkingen zijn verkrijgbaar bij ons in de winkel!

Proefverpakking Vitalbix Active+
Vitalbix Active+ is een hoogwaardige, gezonde & vezelrijke muesli met een laag zetmeel- en suikergehalte, geschikt voor langdurige, matige en zware arbeid. Vitalbix Active+ geeft extra power in de vorm van beheersbare energie uit vezels (22%) en vetten (8,5%) en is geschikt voor paarden die snel heet worden.

Proefverpakking Vitalbix Daily Complete
Vitalbix Daily Complete is een complete balancer vol essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, vetzuren & aminozuren. De basis voor een fit & gezond paard!

Proefverpakking Vitalbix NutriMash
Vitalbix NutriMash is een vezelrijke, graanvrije slobber met laag zetmeel- en suikergehalte en een hoog aandeel prebiotische vezels ter ondersteuning van een gezonde darmflora. Een gezond alternatief voor graanrijke slobber.

Proefverpakking Breed & Grow
Vitalbix Breed & Grow is een unieke, vezelrijke muesli samengesteld volgens de laatste inzichten op het gebied van voeding voor drachtige merries, veulens, jonge paarden (tot ca. 3 jaar) en dekhengsten. Breed & Grow is rijk aan vezels, laag in zetmeel & suikers en bevat een uitgebalanceerd gehalte goed opneembare vitaminen, mineralen en sporenelementen.

Bron: Vitalbix Paardenvoeding


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »