vernieuwingen

Ontdek het unieke Hoofdstel Faysport van Presteq!

Na uitgebreid onderzoek naar de anatomie van het paardenhoofd, heeft PresTeq het FaySport hoofdstel ontwikkeld.! Wil je optimaal comfort en de best mogelijke connectie met je paard zodat hij zich volledig kan concentreren op zijn taak?Dan is dit het enige hoofdstel wereldwijd dat rekening houdt met 12 anatomische eigenschappen, Interesse? Lees dan deze blog snel verder.........

Hulp bij wondjes!

Nu onze paarden weer meer uren op de weide doorbrengen ontstaat er ook een groter risico op wondjes. Vergeet niet dat een paard ook verbazingwekkend snel een wondje in de stal kan oplopen. In beide situaties is het goed om te achterhalen hoe het paard aan het wondje is gekomen en om de oorzaak weg te halen. Denk hierbij aan uitstekende voorwerpen of scherpe randjes. De verdere behandeling en tips bij wondjes bespreken we in dit blog.

Gezonde paardenhoeven

Veel paarden hebben last van scheurende of brokkelende hoeven, veel paardenliefhebbers denken dat dit een kwestie is van droge hoeven die gehydrateerd moeten worden met water. Echter blijkt uit studies, dit niet het geval te zijn.
Veel paardenliefhebbers denken dat zij hierbij kunnen helpen door de hoeven geregeld nat te spuiten of de hoeven in een bak water te laten weken. Helaas heeft dit geen effect. Bovendien zouden de hoeven voor minimaal 5 minuten in water moeten weken. Doe dit als paardenliefhebber maar eens bij 4 benen. Onmogelijke klus!
‘’Gelukkig’’ is dit een fabel en zijn er wel andere manieren die veel logischer en makkelijker zijn om de hoeven van het paard gezond te houden. De basis van gezonde hoeven bestaat uit 5 sleutels.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »