Gratis verzending vanaf €50,- Lees meer

Go to account settings
04 Feb 2021

Zadelpasservice

Zadelpasservice

 

 

 

 

Zadel controle

 

Je zadel laten controleren is zeker verstandig om te doen. Door de training veranderd de rug van jouw paard en hierdoor komt het zadel ook anders te liggen na verloop van tijd. Tijdens een zadelcontrole wordt het zadel beoordeeld op de rug van jouw paard. Tevens wordt het gehele zadel gecontroleerd op loss stiksels, worden de singelstoten na gekeken en de vulling van de kussens.

 

 

Statische controle

 

Tijdens een statische zadelcontrole wordt de ligging van het zadel op het paard gecontroleerd in de poetsplaats of op stal. Op basis van deze controle kan worden bepaald of het zadel aangepast kan worden of moet worden vervangen. De zadelboom, kussenvulling, stiksels en slijtage van het zadel worden gecontroleerd. Deze manier van controleren is geschikt voor maneges of mensen met meerdere paarden.

Een opvuladvies kan niet worden gegeven aangezien het zadel en het paard niet worden belast met het gewicht van de ruiter.

 

 

Dynamische controle

 

Tijdens een dynamische zadelcontrole wordt de ligging van het zadel op het paard gecontroleerd. We bespreken de bouw van jouw paard en de invloed van de bouw op de ligging van het zadel. Je wordt gevraagd om je paard zelf op te zadelen zodat wij (indien nodig) op- en/of aanmerkingen en advies kunnen geven. Vervolgens vragen wij je het paard voor te rijden in stap, draf en galop, zowel op de linker- als op de rechterhand. De zadelboom, kussenvulling, stiksels en slijtage van het zadel worden gecontroleerd.

Er wordt besproken hoe je houding en zit op het paard is in combinatie met de pasvorm en ligging van het zadel op jouw paard. Indien nodig wordt er een advies geschreven voor aanpassing van jouw zadel of een advies voor een ander zadel. De controleduur bedraagt ongeveer 30 minuten.

 

 

Zadelaanpassingen

 

Indien het zadel aangepast moet worden, zullen wij het zadel meenemen om het aan te passen in onze zadelmakerij. Wij doen dit niet op locatie omdat wij bij het opvullen de kussens onder het zadel uit willen halen. Het voordeel is dat we het wol op een gelijkmatige manier aan kunnen brengen in het kussen. Zo worden ‘knopen’ in de vulling voorkomen. De kwaliteit van het vulwerk is dus veel beter dan wanneer het kussen niet wordt losgemaakt.

 

 

Voorafgaand aan afspraak

 

Voordat het zadel wordt aangemeten, bevelen wij aan om de winkel te bezoeken. Wij kunnen je dan onze zadels laten uitproberen en zo kunnen we kijken welke merken geschikt voor je zijn. Tevens kunnen we bekijken of je oude zadel kan worden ingeruild en zo ja, dan kunnen we de inruilprijs bepalen (neem je oude zadel dus mee). Wij adviseren je echter altijd om jouw oude zadel particulier te verkopen, aangezien het zadel dan meer zal opleveren.

Ons assortiment bestaat uit een groot aantal verschillende merken welke voor jou en je paard een zadel op maat kunnen produceren, namelijk: Albion, Anatomica, Childeric, Passier, Prestige, Euroriding, Wintec, Equipe, ATM, Erreplus, etc.

Nadat u een keuze heeft gemaakt uit een aantal zadels wordt er een afspraak gemaakt om deze te passen.

 

 

Tijdens de afspraak

 

Tijdens een zadel afspraak letten wij op de volgende punten:

Het ras en het type paard, de leeftijd, de bouw, de gangen, de gevoeligheid van de rug, de vorm van de schoft en schouders, en de conditie van het paard.

Verder letten we op: de stabiliteit en het schuiven van het zadel, lengtebuiging, bewegingsvrijheid, schoudervrijheid, schoftvrijheid, de beweging van de voor- en achterhand en het gedrag van het paard onder het zadel.

Wij zullen adviseren welk zadel wij het meest geschikt vinden op basis van jouw wensen en de resultaten met jouw paard. Daarnaast zullen wij de geadviseerde maat opties met je doornemen. In 80% van de gevallen kunnen wij een zadel leveren uit onze voorraad. Het kan echter voorkomen dat een zadel besteld moet worden. Meestal bedraagt de levertijd voor een maatzadel 6-12 weken, afhankelijk van het gekozen merk. Zodra het zadel bij ons wordt geleverd, bellen we je voor een afleverafspraak. Tijdens deze afspraak letten we weer op de eerder genoemde punten.

 

 

 

Zadelmakerij

 

Drunens Ruiterhuis beschikt over een zadelmakerij, die gevestigd is bij werkplaats van de winkel.

In deze zadelmakerij werken verschillende medewerkers met passie voor het vak, met oog voor detail en met jaren lange ervaring in de lederambacht. Al vele jaren voeren deze medewerkers reparaties uit aan zadels en tuigage.

In onze zadelmakerij worden verschillende reparaties aan zadels uitgevoerd. Veel voorkomende reparaties zijn bijvoorbeeld het opvullen van de kussens, het verwisselen of verbreden van de boom, het vastzetten van stiksels of het vervangen van onderdelen zoals de singelstoten. Deze reparaties en aanpassingen worden handmatig of machinaal uitgevoerd in de zadelmakerij, in de werkplaats bij onze winkel. In de meeste gevallen kunnen deze zadelaanpassingen of -reparaties in een aantal dagen worden uitgevoerd. De tijdsduur van een zadelreparatie hangt af van de planning en drukte in de zadelmakerij en de werkplaats.

 

Nog meer informatie? Kom gerust langs in de winkel of maak een afspraak.

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Recente artikelen

 1. Het wassen van je paard

  Het wassen van je paard

 2. Grooming Brush Paardenpraattv

  Grooming Brush Paardenpraattv

 3. Tips bij het koude weer!

  Tips bij het koude weer!

 4. Pavo HealthBoost

  Pavo HealthBoost

Nieuwsbrief

Don’t worry, we won’t spam

Your Cart — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »