Menu
EUR
Kep Italia: de beste rijhelmen

Kep Italia: de beste rijhelmen

Door: Zalda Ruitersport Reacties: 0

Geschiedenis 

Kep Italia is in 2007 opgericht door Lelia Polini en Bianca Collet-Serret. Het streven was om een cap te ontwerpen die comfortabeler, veiliger en innovatiever is dan alles wat op de markt verkrijgbaar was op dat moment. Dit leidde tot een onderzoek naar de best mogelijke materialen, techniek en design op het gebied van veiligheid. 

Ontwikkeling 

Sinds het lanceren van het eerste model streeft Kep Italia voortdurend naar innovatie. Elke cap wordt uitvoerig getest door diverse instanties op het gebied van veiligheid binnen de ruitersport. Voordat er met de productie gestart wordt, wordt elk onderdeel van het prototype getest om maximale functionaliteit te garanderen. De caps, ontworpen voor maximale performance en effectiviteit, zijn de expressie van kwaliteit en vakmanschap zonder compromis. 

Materialen

De caps van Kep Italia worden volledig geproduceerd met Italiaanse grondstoffen. Bij het ontwerpen van de nieuwe modellen wordt altijd gekeken naar de laatste trends op het gebied van mode en techniek. Zo biedt Kep Italia niet alleen de beste kwaliteit, maar ook uniciteit op het gebied van uiterlijke kenmerken. De padding in de caps is gemaakt van volledig gerecycled materiaal. Ook voor de verpakking van de caps heeft Kep Italia oog voor duurzaamheid en wordt er enkel gebruik gemaakt van FSC gecertificeerd papier. 

Veiligheid

In de ruitersport staat veiligheid uiteraard voorop. Als ruiter weet je dat je geen onnodige risico's moet nemen. Ook bij het kiezen van producten zorg je voor veilige producten waar je op kan rekenen in geval van nood. Kep Italia heeft tientallen jaren ervaring met het maken van veiligheidshelmen die alle standaarden in de ruitersport overtreffen. 

Een cap moet in de eerste plaats goed passen. De caps van Kep Italia zijn uitgerust met een padding aan de binnenkant die de maat van de cap bepaalt. Hierin is er een verschil tussen een luchtige zomervariant en een wintervariant met ingebouwde oorwarmers. De padding kan makkelijk uit de cap gehaald worden en kan gewassen worden. 

De veiligheidssluiting is gemaakt van ecoleather en wordt uitvoerig getest op veiligheid in het geval van een val van het paard. Deze sluiting is op vijf punten vastgemaakt aan de veiligheidshelm, dit om ervoor te zorgen dat de helm niet van het hoofd kan komen bij een onverhoopte val. 

De flexibele klep van de veiligheidshelm heeft een belangrijke functie, omdat deze flexibel is kan dit niet zorgen voor een extra punt van impact bij een voorwaartse val. 

De caps worden getest op shock absorptie bij een val of trap van een paard. Daarnaast wordt getest of de cap voldoende bescherming biedt tegen penetratie door een scherp object. De sluiting wordt getest op stevigheid om te zien of de sluiting niet loslaat van de helm. Vervolgens wordt de cap getest op verplaatsing, blijft de cap zitten bij een val? Ten slotte wordt de cap onder een pers gelegd om te bekijken hoeveel druk de cap kan verdragen voordat deze beschadigd. 

De caps 

Het allerleukste aan de caps van Kep Italia vinden wij dat je ze volledig naar eigen smaak kan samenstellen. En met volledig bedoelen we ook echt volledig. Je kan alles kiezen van de kleur van de sluiting tot aan het logo. De mogelijkheden zijn eindeloos en bij Zalda Ruitersport kunnen we je helpen met het samenstellen van jouw unieke cap. Zo combineert Kep Italia veiligheid, comfort, stijl en uniciteit. 

Sale 

Bij Zalda Ruitersport zijn de showmodellen van Kep Italia nu verkrijgbaar met kortingen tot wel 20%. Deze deal wil je echt niet missen! Bekijk de showmodellen van Kep Italia hier

Als je nog vragen hebt over prijs, personaliseren, maat of andere zaken kun je altijd contact opnemen met Zalda Ruitersport via mail of telefonisch. Of kom gezellig langs in de winkel! 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »