Menu
EUR
Veiligheid op het paard

Veiligheid op het paard

Door: Zalda Ruitersport Reacties: 0

Veiligheid te paard is natuurlijk van essentieel belang, maar hoe zorg je er nu voor dat je altijd veilig bent wanneer je gaat paardrijden. Je kan immers niet elk gevaar voor zijn en je wil ook kunnen genieten van je ritjes zonder onnodig doemdenken.

Veiligheid begint natuurlijk bij verantwoordelijkheid. Als ruiter ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van je paard. Het is belangrijk om het gevaar niet op te zoeken, maar om jezelf tijdens de normale ritjes te beschermen heb je goede materialen nodig 

Caps

Het meest belangrijke item in de gehele ruitersport zijn uiteraard de caps. Het dragen van een cap beschermt je hoofd bij een onverhoopte val. Dit is een item dat echt iedere ruiter moet dragen, ongeacht hoe braaf je paard is. Natuurlijk weten wij ook dat er paarden zijn die nooit bewust hun ruiter willen verwonden. Het blijven echter dieren en wanneer zij zich bedreigd voelen is het heel lastig om te voorspellen wat zij instinctief gaan doen. Een cap moet goed aansluiten op je hoofd en mag niet verschuiven tijdens het rijden. Zorg ervoor dat het bandje onder de kind goed vastzit, zodat de cap bij een ongeluk niet alsnog van het hoofd kan vallen

Bodyprotector 

Een bodyprotector is aan te raden voor onervaren ruiters of wanneer je een paard rijdt dat nog jong of onbeleerd is. Een bodyprotector beschermt je ribben, wervelkolom en andere organen bij een val of een ander ongeluk. Een bodyprotector is gemaakt van memoryfoam, dit zorgt voor een goed draagcomfort en dit vormt zich naar het lichaam van de ruiter voor optimale bescherming. Bij het kopen van een bodyprotector is het vinden van een goede pasvorm essentieel. Een bodyprotector mag nooit te groot zijn, dit heeft een negatieve impact op de bescherming die de bodyprotector biedt. 

Veiligheidsbeugels

Ook het gebruik van de juiste stijgbeugels zorgen voor de veiligheid van de ruiter. Jammer genoeg komt het wel eens voor dat een ruiter van het paard valt en vervolgens met de voet in de stijgbeugel blijft hangen. Dit is heel erg gevaarlijk en kan voor immens letsel zorgen. Gelukkig zijn er stijgbeugels die speciaal ontworpen zijn om zulke incidenten te voorkomen. Deze stijgbeugels zijn voorzien van een flexibele buitenkant, waardoor de ruiter nooit vast kan blijven zitten in deze beugel. 

Kortom, er zijn genoeg manieren om op een veilige manier paard te rijden. Je moet echter altijd voorzichtig en verantwoord zijn wanneer je op het paard stapt. Paardrijden blijft een sport met risico's en hier moet je je als ruiter zeer zeker van bewust zijn! 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »