Menu
EUR
Vliegbescherming voor jouw paard!

Vliegbescherming voor jouw paard!

Door: Zalda Ruitersport Reacties: 0

Waarom komen vliegen op paarden af? 

Insecten komen op paarden af vanwege de warmte en de geur. Je ziet met name rondom de ogen, mond en neus veel vliegen, dit komt omdat het traanvocht van het paard eiwitten bevat die de vliegjes nodig hebben. Dit kan vervelend zijn voor paarden en zelfs schadelijke gevolgen hebben. Het kan leiden tot wondjes, schuurplekken en ontstoken ogen. 

Er zijn gelukkig diverse middelen die jij kan inzetten om je paard te beschermen. 

Vliegendeken

Een vliegendeken biedt de meest volledige bescherming tegen insecten voor paarden. De meeste vliegendekens zijn gemaakt van licht, ademend materiaal, zodat ze ook op warme zomerdagen prettig te dragen zijn. 

Vliegenmasker

Een vliegenmasker is perfect voor het beschermen van de ogen van je paard. Zoals gezegd zijn hier de meeste vliegen te vinden. Er zijn verschillende soorten vliegenmaskers en het verschilt per paard welke het best werkt. Het is wel belangrijk dat het vliegenmasker goed past, het mag niet tegen de ogen zitten en het moet ook zo aansluiten dat er geen vliegen in het masker kunnen komen. 

Vliegenspray

Wanneer je paard een vliegendeken of -masker niet prettig vindt, is een vliegenspray een goed alternatief. Dit is ook makkelijk te gebruiken voor tijdens het rijden. 

Vliegenval 

Een vliegenval is effectief voor rondom de stal of op de wei. De vliegenval bevat lokstof waar de vliegen op afkomen, vervolgens komen ze in de val terecht en hier kunnen ze niet uitkomen. De lokstof is vier weken actief en de val is meerdere malen herbruikbare. De lokstof bevat geen chemische stoffen en is biologisch afbreekbaar. 

Kortom zijn er voldoende alternatieven om jouw paard te beschermen tegen de vervelende effecten van insecten in de zomer. Welk product heeft jouw voorkeur? Laat het ons weten! 

 

Liefs, 

Team Zalda


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »